Assalamualaikum wrh wbr......
Salam sejahtera kepada kawan-kawan semua. Semoga ceria-ceria selalu hendaknya. Kali ini, saya telah cuba membuat kuih bakar kemboja. Resepi ini saya cuba dari MY RESEPI. Tetapi saya tambahkan bilangan telurnya. Kata orang, kalau lebihkan telur lagi sedap.
Alhamdulillah, sedap sangat kuihnya. Anak-anak memang suka sangat. Terima kasih my resepi. Inilah hasil kuihnya...
Resepi Kuih Bakar Kemboja
Bahan-bahan:
1 cawan gula
1 cawan jus pandan (air+ pandan past)
2 cawan tepung gandum
2 1/4 cawan santan
2 tbs butter
4 biji telur
1/2 tps garam
pewarna hijau
bijan
Cara membuatnya:
1. Campurkan kesemua bahan. Blend sampai
sebati.
2. Masukkan 2 tbs minyak masak ke dalam
loyang.
3. Panaskan loyang dalam oven. Bila minyak
sudah panas, masukkan mixture kuih tadi,
taburkan bijan dan bakar 180 c sehingga
brown dan garing.
4. Biarkan sejuk baru dipotong.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan