Assalamualaikum wrh wbr....
Hari ini saya masak lemak tauge bersama tauhu. Dah lama tak makan masakan macam ni. Makan pula bersama dengan ulam serta sambal belacan. Wah nikmatnya.... Lihatlah resepinya yang serba ringkas ini.
Bahan-bahan:
Tauge
2 keping tauhu
4 ulas bawang merah (dihiris)
santan dari 1/2 biji kelapa
1 biji cili merah (dihiris)
sedikit ikan bilis
garam dan gula secukup rasa
Cara memasak:
1. Masukkan semua bahan-bahan ke dalam
periuk. Masukkan santan.
2. Masak atas api perlahan. Dikacau selalu
supaya santannya tidak pecah.
3. Masukkan garam dan perasa. Biarkan
mendidih. Barulah diangkat untuk
dihidangkan.
Ni la yg sedap...lawannya ikan masin atau telur asin..
BalasPadam