Assalamualaikum...
Selamat pagi sahabat semua, moga semuanya sihat2 selalu. Hari ni dah 25 hari kita menjalankan ibadah puasa. Semoga juga kita terus tingkatkan amalan kita di bulan Ramadhan ini dan mudah2an segala amal ibadah kita akan diterima oleh Allah swt.
Biasalah dibulan puasa ni tengok mood jugak nak masak, kalau time rajin tu adalah kuih untuk juadah berbuka, tapi kalau datang mood malas tu, kita beli je lah.
Lama tak buat buat apam, jadi kelmarin kita buat kuih apam nasi kebetulan nasi lebihan masih berbaki.
Cara masaknya:
1. Satukan semua bahan A dan bahan B, perap hingga naik selama 3 jam.
2. Panaskan pengukus. Kukus dengan api perlahan. Jika menggunakan acuan kecil, kukus selama 20 minit, jika menggunakan loyang, kukus selama 40 minit.
3. Apabila kuih masak, boleh dihidangkan dengan kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Maaf zahir dan batin.
BalasPadam