Khamis, 14 Februari 2013
Puding Kastad Jagung
Assalamualaikum wrh wbr......
Salam bahagia teman-teman di malam Jumaat yang penuh barokah ini. Semoga semuanya berada dalam keadaan sihat sejahtera selalu. Hari ini terasa rajin lah pulak, maka saya buatkan puding kastad jagung. Dah lama tak makan puding ni. Kalau tengah cuaca panas makan puding jagung yang sejuk pasti enak dan nyaman di tekak. Apa pun lihat lah resepinya. Saya cuba resepi ni dari Normasri. Terima kasih atas resepinya.
Resepi Puding Kastad Jagung
Bahan-bahan:
1 cawan tepung kastad
1 cawan jagung manis (cream style)
3/4 cawan gula
2 cawan air
1 1/2 cawan susu cair/santan
Cara memasaknya:
1. Campurkan tepung kastad, gula,jagung,
susu dan air.
2. Kacau di atas api yang sederhana hingga
pekat dan berkilat.
3. Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau
acuan kesukaan.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Fadzillah, kak ruby suka puding ni..lbh2 lg mkn masa baru keluar dr peti ais, sdp nyer....
BalasPadamApalagi dimakan ketika cuaca panas terik...
Padammemang nyaman tekak rasanya.... ya.