Khamis, 14 Februari 2013

Puding Kastad Jagung

           
                 Assalamualaikum wrh wbr......
         
      Salam bahagia teman-teman di malam Jumaat yang penuh barokah  ini. Semoga semuanya berada dalam keadaan sihat sejahtera selalu. Hari ini terasa rajin lah pulak, maka saya buatkan puding kastad jagung. Dah lama tak makan puding ni. Kalau tengah cuaca panas makan puding jagung yang sejuk pasti enak dan nyaman di tekak. Apa pun lihat lah resepinya. Saya cuba resepi ni dari Normasri. Terima kasih atas resepinya.





Resepi Puding Kastad Jagung

Bahan-bahan:

1 cawan tepung kastad
1 cawan jagung manis (cream style)
3/4 cawan gula
2 cawan air
1 1/2 cawan susu cair/santan

Cara memasaknya:

1. Campurkan tepung kastad, gula,jagung, 
   susu dan air.
2. Kacau di atas api yang sederhana hingga 
   pekat dan berkilat.
3. Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau
   acuan kesukaan.




2 ulasan:

  1. Fadzillah, kak ruby suka puding ni..lbh2 lg mkn masa baru keluar dr peti ais, sdp nyer....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apalagi dimakan ketika cuaca panas terik...
      memang nyaman tekak rasanya.... ya.

      Padam