Isnin, 10 Mac 2014

Mandi-manda di Kolam Air Panas Pedas


           Assalamualaikum wrh wbr....

      Salam bahagia teman-teman semua semoga berbahagia selalu. Hari minggu kelmarin saya da encik husband membawa anak-anak ke kolam Air panas Pedas, Negeri Sembilan. Sebelum ni memang dah berjanji dengan anak lelaki saya nak bawa mandi air panas untuk betulkan urat-urat tangannya yang patah (disimen selama 1 1/2 bulan) akibat jatuh dari motosikal. Oleh kerana dah janji, kena lah tunaikan janji tersebut. Baru kelmarin berkesempatan bawa anak-anak mandi air panas.


      Sebelum ini memang dah pernah pergi kat sini, kalau tak salah 2 tahun yang lalu. Dulu bayaran masuk hanya RM 8 utk dewasa dan RM 6 utk kanak-kanak. Sekarang bayaran tiketnya dah RM 12 utk dewasa dan RM 10 utk kanak-kanak.

       Dekat Wet World Air Panas Pedas kali ini memang agak lengang sikit orangnya. Mungkin bukan time cuti sekolah agaknya. Tapi okey lah tak lah sesak sangat.

Sukanya mereka mandi, kalau dah masuk ke kolam memang susah lah nak naik.Inilah kolam air panas, tetapi kolam ini taklah begitu panas sangat , boleh berendam untuk betulkan urat-urat saraf.
        Kolam ini memang airnya sangat panas, ada peraturan tertentu bagi mereka nak berendam kat kolam ini.


Sebelum balik bolehlah beli cenderahati utk 
tanda kenangan.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan