Sabtu, 15 Disember 2012

Jalan-Jalan Ke Pameran Pertanian

       
         Assalamualaikum wrh wbr....

     Salam penuh keceriaan kepada teman-teman semua di dunia maya ini. Semoga sukses selalu. Hari ini saya berkesempatan jalan-jalan ke pameran pertanian yang diadakan di kawasan tempat letak kereta di perkarangan Stadium Shah Alam. MAHA 2012 hari tu tak sempat pergi. Tahu-tahu dah habis tarikhnya. 


     Tapi tak apa lah tak dapat pergi ke MAHA pun tak apa, dapat tengok produk-produk pertanian kat sini pun dah kira okey lah tu. Terdapat macam-macam gerai kat sini contohnya pokok-pokok bunga, anak-anak pokok buah-buahan, produk2 dari herba, produk-produk dari hasil laut, binatang peliharaan, gerai buah-buahan dan macam-macam lagi. Ini sebahagian dari photo yang diambil.      Ini macam-macam benih anak pokok seperti durian , rambutan dan lain-lain pokok herba.      Gerai ini pula menjual produk batik dan sebelahnya pula menjual produk kraftangan.
       Gerai ini pula mempamerkan cara penanaman cili mengguankan baja kompos. Lihat tu.... buahnya banyak sangat. Geramnya..... tengok.     Ini pula pameran tentang jentera yang digunakan di ladang kelapa sawit.
     Macam-macam pokok bunga serta pokok-pokok sayur yang dipamerkan di gerai tersebut.

      Ini dia pokok bunga orkid yang mengandungi pelbagai warna. Cantikkk.... sangat.


Ini pula pokok bunga ros.    Pelbagai jenis kaktus pun turut di pamerkan. Tak payah lah pergi Cameron Highland.

          Selain daripada pameran tumbuh-tumbuhan dan produk-produk makanan, binatang ternakkan juga pun turut dipamerkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan