Khamis, 7 Jun 2012

Jalan-jalan ke Kuala Terengganu.

PART 2

   Salam di pagi Jumaat, semoga semuanya sihat sejahtera hendaknya.Masih lagi sambung cerita mengenai percutian ke Hatyai....


        
          Sewaktu pergi ke Hatyai kita mengikuti jalan Bukit Kayu Hitam dan sewaktu pulang mengikuti jalan Rantau Panjang. Dari Bukit Kayu Hitam ke Hatyai melalui pekan Danok, Sadao, Phang La dan terus ke bandar Hatnyai. Perjalanannya mengambil masa lebih kurang satu jam. Apabila pulang pula melalui kawasan Thepha, Phattani, Sai Bun, Bacho, Narathiwat, Tak Bai dan ke Golok (Sungai Kolok). Jauhnya jarak dari Hatnyai ke Golok (Sungai Kolok) ialah 260 km.

          
      Daripada Rantau Panjang, Kelantan terus bertolak ke Kuala Terengganu. Malamnya kami menginap di Kuala Terengganu . Keesokkannya sempatlah jalan-jalan kat Pasar Payang.            Jalan-jalan kat Masjid Kristal.

             Alhamdulillah , percutian kali ini memanglah terasa penat sedikit tapi memang berpuas hati sebab dapat lihat negara orang. Kata orang' jauh perjalanan luas pemandangan'. Walaupun dalam perjalanan pulang terdapat sedikit kerosakkan  pada kenderaan kami, alhamdulillah kami selamat sampai ke rumah masing masing.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan