Selasa, 3 Oktober 2017

Menghadiri Kelas Talam Part 2


              Assalamualaikum...

    Alhamdulillah... bersua lagi di entri kali ini, semoga anda semua sihat2 sahaja hendaknya.

    Hari minggu kelmarin sekali lagi saya dapat join kelas talam, kali ini part 2 pula. Seronok rasanya dapat join kelas ni, dapat timba ilmu dan tip-tips yang berguna untuk hasilkan kuih yang sedap dan terbaik kejadiannya. 



    Bergambar bersama cikgu dan kawan-kawan bersama hasil kuih yang dipelajari. Ada kawan-kawan yg datang dari jauh semata-mata nak dapatkan ilmu.


Seronoknya bila tengok kuih yang menjadi dengan cantik dan kemas. Lepas ni boleh cuba buat sendiri, menjadi ke tidak. 


           Ini part membungkus kuih. Masing-masing sibuk membungkus kuih. Kuih-kuih tersebut boleh dibawa balik untuk dirasa.


Kuih serimuka durian.
  

Kuih talam pisang.


Kuih talam tokyo.


Kuih talam pandan.


Koleh kacang.

   Terima kasih Cikgu Wati atas ilmunya, semoga bermanfaat untuk kami.



1 ulasan: