Assalamualaimkum...
Selamat petang kawan-kawan semua.
Lama tak bercerita tentang masak-memasak. Lepas balik dari kerja, terasa lapar sangat hari ni. Letak beg, tukar uniform terus bersilat kat dapur. Masak nasi, keluarkan ikan serta barang-barang yang hendak dimasak. Sambil-sambil tunggu ikan cair terus kucar kopi sihat VCafe satu cawan, makan dengan roti bakar disapu dengan peanut butter. Barulah hilang rasa lapar sikit. Lepas tu baru sambung masak semula.
Lama tak masak kari ikan. Hari ni saya masak kari kepala ikan dicampur dengan buah terung, ikan goreng, sambal belacan serta ulam dipetik di belakang rumah.
Buat kari pekat-pekat baru sedap makan.
Ikan goreng dua ketul je untuk 3 beranak makan.
Ulam pula pucuk kaduk, bayam brazil dan ginseng jawa.





Ulam tu macam daun sirih. Menu macam ni pun dah sedap lengkap dengan ulam dan sambal.
BalasPadamLengkap lauk pauknya. Bahaya ni, boleh tambah nasi dua tiga kali.
BalasPadamTeruja nak makan tengok menu ni..terbaik
BalasPadamsedapnya kena lak dengan ulam dan sambal belacan tu Diela :)
BalasPadamLauk jahat ni...confirm makan bertambah nanti..
BalasPadamSelera tengok lauk macam ni, ada sambal belacan pula. Boleh bertambah nasi.
BalasPadam