Blogger Layouts

Selasa, 19 Mac 2013

Jalan-jalan ke Menara Condong, Teluk Intan.


        Assalamualaikum wrh wbr.....

         Salam sejahtera kepada teman-teman semua. Semoga semuanya bertambah ceria pada hari ini. Dah berapa hari saya tak mengupdate blog. Hari miggu kelmarin, saya sekeluarga menghadiri jemputan ke majlis kenduri kahwin anak kepada kawan my hubby di Kuala Kangsar, Perak. On the way balik kami ikut jalan  ke Teluk  Intan, Perak. Sempat lah singgah kat Menara Condong. Tapi tak sempat nak tinjau-tinjau kat dalam bangunan tu, sbb mengejar masa nak sampai cepat. Cuma sempat ambil pic kat luar sahaja. Apa-apa pun layan je lah picnya.




             Struktur pembinaan Menara Condong ini sangat unik. Ianya berbentuk menyerupai pagoda telah dibina oleh seorang kontaktor Cina. Pada mulanya ia dibina sebagai tangki air bagi penyimpanan air untuk penempatan setempat, tapi sekarang dijadikan satu binaan sejarah bagi menarik pelancung untuk datang ke kawasan tersebut.



Bersama anak bujang saya.





Kat sini ada kompleks menara condong. Tapi tak sempat nak tinjau-tinjau kat dalam tu.




Tiada ulasan:

Catat Ulasan