Jumaat, 14 November 2025

Masak Asam Rebus Ikan Tenggiri Untuk Lunch Hari Ni

 

Assalamualaikum...

Salam dipetang Jumaat yang penuh berkah ini, moga kawan-kawan happy selalu.

Balik kerja tengahari tadi singgah kat Wholefood berhampiran rumah, beli daun kesum dan barang-barang yang lain untuk masak hari ni. Kalau ikan memang dah ada tersedia kat dalam frezer.

Hari ni saya masak asam rebus ikan tenggiri, ikan kembung goreng, ulam terung rebus serta timun, juga sudah semestinya sambal belacan.





Masak asam rebus ikan tenggiri dicampur dengan buah timun serta tomato.

Ikan kembung goreng.



Ulam terung rebus serta timun.



Tak lengkap kalau tak dak sambal belacan.



Juga buah tembikai kuning buat pencuci mulut.

Dah habis je masak, baru si kakak Norhaida yang belajar kat USIM whatsup nak balik petang ni. Oh... patutlah terasa rajin masak hari ni, rupanya si kakak nak balik.





2 ulasan:

  1. yeayy kakak balik....hehehe...sedapnyaaaa...lapar la perut SA tengok masakan ni semua...

    BalasPadam
  2. Macam-macam ada.. nampak menyelerakan.

    BalasPadam