Jumaat, 10 Ogos 2018
Lempeng Durian
Assalamualaikum...
Pagi tadi dok pikir apa nak masak untuk sarapan pagi. Tetiba terlintas dihati, kat dalam freeser ada lagi durian yang masih berbaki. Jadi lebih baik saya buatkan lempeng durian.
So... hari ni dapatlah makan lempeng dengan kopi O panas-panas. Memang best. Jom tengok resepi lempeng durian ringkas style saya.
Resepi Lempeng Durian
Bahan-bahan:
Isi durian
tepung gandum
sedikit gula
sedikit garam
susu cair secukupnya
sedikit air
Cara membuatnya:
1. Semua bahan dimasukkan ke dalam satu
bekas, kemudian blender biar sebati.
2. Panaskan kuali non steak dengan api yang
perlahan, masukkan satu senduk bancuhan
lempeng. Ratakan, kemudian tutupkan
sebentar supaya ia masak.
3. Terbalikkan lempeng tadi supaya masak
sekata. Kemudian barulah diangkat. Buat
seterusnya sehingga habis.
Sedap dimakan bersama kopi O atau teh O panas.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan