Sabtu, 5 Oktober 2013
Puding Jagung
Assalamualaikum wrh wbr....
Salam bahagia kepada teman-teman semua, semoga berbahagia selalu hendaknya. Dah lama tak masak kuih. So... hari ni terasa rajinlah pula masak puding jagung. Best juga petang-petang begini dapat makan puding yang dapat menyamankan tekak.
Resepi Puding Jagung
Bahan-bahan:
1 cawan tepung kastad
1 1/2 cawan santan
2 cawan air
3/4 cawan gula
1 tin jagung manis
Cara memasak:
1. Campurkan tepung kastad, gula, jagung,
santan dan air.
2. Kacau semua bahan sehingga menjadi pekat
dan berkilat di atas api yang sederhana
hingga cukup sebati dan masak.
3. Masukkan adunan puding ini ke dalam
loyang atau acuan yang disukai dan
biarkan sehingga ia sejuk.
waaa kak...sedap puding ni..pebret saya
BalasPadamPuding jagung ni.... kalau letak kat dalam peti sejuk lagi sedap... kan Rohah.
BalasPadam